top of page

Noordbroek

Locatie

Noordbroek

Project

Versterkingsmaatregelen

Opdrachtgever

NCG

Realisatie

2024

In Noordbroek is een vrijstaande woning uit 1762 met aangrenzende schuur recent opgeleverd na een uitgebreide renovatie. Bij dit project is de helft van de Groninger Maatregelencatalogus toegepast. De woning is, op twee ruimtes na (de badkamer en keuken), volledig gestript en versterkt, met een indrukwekkend eindresultaat.


De Woning
De woning heeft een geheel nieuwe dakconstructie gekregen en is in zijn geheel versterkt. Dit omvat het versterken van vloeren en wanden en het koppelen van deze elementen aan elkaar voor extra stabiliteit. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de woning beter bestand is tegen toekomstige uitdagingen en duurzaam is voor de komende jaren.

De Schuur
In de aangrenzende schuur zijn alle buitenmuren versterkt door middel van voorzetwanden. Het dak is ook aanzienlijk verbeterd met de toevoeging van extra stalen windverbanden, het plaatsen van een nieuwe nokgording, het versterken van houten spanten, en de installatie van extra houten kolommen. Deze ingrepen hebben de structurele integriteit van de schuur sterk verbeterd.
 

Interne Verbeteringen
De interne indeling van de woning heeft eveneens een grote transformatie ondergaan. De woonkamer, de gehele bovenverdieping, en de schuur zijn opnieuw ingedeeld. Een opmerkelijke toevoeging is de realisatie van een sportschoolruimte in de schuur.

WhatsApp Image 2023-01-18 at 16.56.24.jpeg
bottom of page