top of page

Appingedam

Locatie

Appingedam

Project

Versterkingsmaatregelen

Opdrachtgever

NCG

Realisatie

2024

In Appingedam hebben we een woning grondig versterkt, met de focus op de dakconstructie.
 

Versterking van de Dakconstructie
De dakconstructie is volledig geëgaliseerd en voorzien van extra beplating voor versterking. Daarnaast is de dakconstructie gekoppeld aan de topgevels en de tussenwanden voor extra stabiliteit. Deze ingrepen maakten het mogelijk om de woning vanaf de buitenzijde te isoleren volgens de nieuwste bouwvoorschriften.
 

Versterking van de Wanden en Vloeren
Naast de dakversterking zijn ook de buitenmuren gekoppeld aan de binnenwanden, wat de structurele integriteit van de woning heeft verbeterd. De verdiepingsvloer is op specifieke plaatsen versterkt om aan de huidige bouwnormen te voldoen.
 

Aanpassingen voor Isolatie en Afwerking
Door de nieuwe isolatielaag op de dakconstructie moesten er aanpassingen worden gedaan om het dak passend te maken bij de rest van de woning. Hiervoor is nieuwe gevelbekleding aan de topgevels geplaatst, evenals nieuwe windveren en dakgoten, die de woning weer een samenhangend geheel maken.
 

Interne Renovaties
Binnen in de woning is de gehele verdieping vernieuwd en afgewerkt volgens de wensen van de bewoners. Een opvallende verbetering is de installatie van een nieuwe trap, wat zowel de functionaliteit als de esthetiek van het interieur heeft verbeterd.

IMG_0519.jpg
bottom of page