top of page

Regattaweg

Locatie

Regattaweg

Groningen

Project

Upgrade kantoorgebouw

Opdrachtgever

Alleen Bouwzaken.

Architect

AAS Architecten

Realisatie

2024

Energetische upgrade kantoorpand aan de Regattaweg in Groningen

Bij het project aan de Regattaweg staat de upgrade van een kantoorpand centraal. Het hoofddoel is om het pand energetisch te verbeteren en te upgraden naar label C, dit alles zonder de noodzaak van een vergunningsaanvraag. Om dit te bereiken, worden drie belangrijke ingrepen uitgevoerd:

  1. Isolatie aan de binnenzijde wordt toegepast om de energie-efficiëntie van het pand te verhogen.

  2. Installatietechnische aanpassingen worden gemaakt binnen de bebouwingscontouren om de functionele aspecten te optimaliseren.

  3. Kozijnen worden vervangen door exemplaren die qua positie, profilering en materiaalkeuze gelijk zijn aan de bestaande. Hierdoor behoudt het gebouw zijn vertrouwde uitstraling

Door deze gerichte ingrepen zal het uiterlijk van het gebouw niet significant veranderen, maar zal het innerlijke aspect aanzienlijk worden vernieuwd. Dit resulteert in een moderner, energiezuiniger en duurzamer kantoorpand dat optimaal voldoet aan de behoeften van de gebruikers en de eisen van de moderne tijd.

bottom of page